CÀTEDRA URV -WORLD FORUM FOR NUTRITION RESEARCH ON TREE NUTS AND DRIED FRUIT
INTRODUCCIÓ
La Càtedra URV World Forum for Nutrition Research on Tree Nuts and Dried Fruit (WFNR) es crea el 2017 entre la Fundació Privada Internacional Nut and Dried Fruit (INC) i la Universitat Rovira i Virgili. La Càtedra World Forum for Nutrition Research on Tree Nuts and Dried Fruit té com a missió el foment de la transferència de coneixement i la innovació dels fruits secs i la fruita deshidratada a través de la recerca en relació a la salut, la nutrició i la promoció del seu comerç i consum.
D'esquerra a dreta Antoni Pont, president honorari de l'Internacional Nut and Dried Fruit Council (INC); el rector de la URV, Josep Anton Ferré; Goretti Guasch, directora executiva de la INC, i Jordi Salas, director de la nova càtedra, durant la signatura del conveni.
ANTECEDENTS
Als darrers anys, l'impuls de les evidències científiques que relacionen el consum de la fruita seca amb els efectes beneficiosos sobre la salut han estat arguments clau pel creixement del sector.
El nombre d'estudis i dades científiques en aquest àmbit s'ha incrementat significativament des de mitjans de 1990. La col·laboració del Dr. Jordi Salas-Salvadò i del seu equip amb l'INC des de 2006 va a conduir la creació del World Forum for Nutrition Research and Dissemination (2012), que lidera el mateix professor Salas i que està destinat a convertir-se en el marc internacional per a la investigació científica relacionada amb la fruita seca, la salut i la nutrició.
QUÈ ÉS EL WORLD FORUM FOR NUTRITION RESEARCH ON TREE NUTS AND DRIED FRUIT?
Fruit de la col·laboració intensa entre la Unitat de Nutrició Humana i Dietètica de la URV i l'INC, es creà World Forum for Nutrition Research on Tree Nuts and Dried Fruit, el paraigua internacional per a la investigació científica i la difusió relacionades amb la salut i la nutrició de la fruita seca i deshidratada.
El World Forum promou la recerca i difon els resultats dels diferents estudis a nivell internacional. Defineix les prioritats d'investigació i promou les beques de recerca i divulgació amb el llançament d'una convocatòria anual d'ajudes a projectes. Tanmateix assessora i atorga el premi anual INC Award for Excellence in Research.
INTERÈS EN LA CREACIÓ DE LA CÀTEDRA
La Càtedra de la URV és una gran oportunitat per donar continuïtat a activitats de promoció de la investigació a nivell internacional en relació al l'efecte dels fruits secs sobre la salut i la difusió del coneixement. La Càtedra també permet establir línies de consens de prioritats del sector de la fruita seca en relació al seu estudi i promoció, especialment en col·laboració amb l'INC, i potencia el lideratge en recerca sobre aquests àmbits de la Universitat.